onsdag 1 oktober 2008

...visa förra helgens Skansenbesök

Helgen 27-28 september var det den traditionsenliga Gammaldags marknaden på Skansen. För första gången på flera år så var det kanonväder, blå himmel och sol! Det var förstås mycket folk på marknaden, men det gick snabbt att köpa kroppkakor och saft, jättegott var det också!

När vi hade sett klart marknaden så blev det en promenad för att titta på djuren. Vargarna fick ju ungar i våras, och några av dem såg vi. Järven var också ute och sprang, det hade precis serverats mat när vi kom dit.

Två små nallar busade för fullt, den tredje tog det mer lugnt. Mamma björn satt en bit ifrån med ryggen åt ungarna och tog det lugnt.

Björnarna är sambo med rävarna. Båda dessa låg och solade på de förmodligen ganska varma stenarna.

Hos sälarna var det matningsdags, så där var det smockfullt av folk. Vi gick vidare till uttrarna istället. Den utter som var synlig, tog sig ett jordbad. Den låg länge och rullade runt i jorden och såg ut som om den verkligen njöt av det.

I år är det verkligen otroligt vackra höstfärger. Det här draperiet med löv i alla färger från mörkt grönt till illande rött finns precis vid rulltrappan som går ner mot entrén. Vackert!

Inga kommentarer: